75 års erfaring
Vi vet hva som fungerer
Egen Trykkeri
Den største i Europa
550 000 fornøyde kunder
Er du den neste?
21 09 37 00 Man.-Fre. 8:00-16:00
Vi er klare til å hjelpe deg!
  • Seed paper sticky notes Seed paper sticky notes 250 1.772,50 kr
    Multibook notatbok Multibook notatbok 250 3.897,50 kr
    Charon hettegenser for herre Charon hettegenser for herre 3 914,64 kr
  • Fraktpriser299,00 kr

    Totalt eksl. MVA 6.883,64 kr

    Totalt inkl. MVA 8.230,80 kr

Du har 3 produkt(er) i handlekurven. Ikke glem disse!

Bærekraftige materialer i reklameartikler

LES MER OM: Miljøvennlige produkter | Bærekraftige bestselgere


Vi jobber i en bransje som får et dårlig rykte for bruken av materialer som ansees som skadelige for miljøet.

Når de fleste tenker på hva som er skadelig for miljøet, tenker de vanligvis på plastprodukter, og når sant skal sies, er ikke plast særlig bra straks det avhendes. Du kommer til å bli glad for å høre at vi har andre produkter laget av mer bærekraftige materialer. Du finner faktisk mer enn 1000 produkter på nettstedet som hjelper bedrifter til å ta et bevisst, bærekraftig valg i profileringsarbeidet.

Utvalget er kanskje litt overveldende, så vi har satt sammen et lite leksikon om bærekraftige materialer, som kan være til litt hjelp på veien.


Aluminium

Aluminium er blant de mest miljøvennlige materialene på planeten. Prosentmessig, er aluminium det industrielle materialet som gjenvinnes mest. Av de mer enn 1 milliardene tonn med aluminium som noensinne har blitt produsert, er ca. 75 % av det allsidige og lette metallet fremdeles i bruk i dag, takket være gjenvinning. Som du ser, er aluminium en av verdens mest miljøvennlige metaller når det gjelder effektivitet og bærekraft. Det er fordi aluminium ikke mister noen av egenskapene når det smeltes, hvilket betyr at aluminium kan gjenvinnes i det uendelige. På toppen av det, under gjenvinningsprosessen av aluminium, er energibesparelsen ca. 95 % i sammenligning med aluminiumsproduksjon fra bunnen av.

Se alle aluminiumsproduktene >

Messing

Messing er det mest ressurseffektive metallet vi har fordi det er laget av andre metallrester. Heldigvis for planeten, er det å lage messing fra nytt kobber og sink ekstremt ressurskrevende, og blir ansett som et avfall. Derfor lages messing bare av resirkulert skrapmetall, noe som gjør det til et bærekraftig og bevisst valg.

Se alle messingproduktene >

Kork

Det er kjent at kork er bærekraftig, men historien bak korken er virkelig kul. Greia er, at korkeika ikke blir felt av de som høster korken. Istedenfor blir barken på korkeika høstet til produksjon av korken du finner i hverdagslige produkter. Men det er mer som er kult. Når du “barker” korken av treet, fortsetter treet å leve og vokse, og mens det gjør det, produserer det ny bark som kan høstes på nytt om 8-10 år. Derfor gjør den enkle og bærekraftige korkproduksjonen, kombinert med gjenvinningen av andre korkprodukter, dette materialet spesielt bærekraftig.

Se alle korkproduktene >

Bomull

Bomull er definitivt bærekraftig. På toppen av det, er det også fornybart og biologisk nedbrytbart, som gjør det til et miljøvennlig fiber gjennom hele livssyklusen. Som du kanskje vet, er bomull et helt naturlig produkt som dyrkes på bomullsmarkene, og trenger ingen kjemiske prosesser for å forvandles til tekstil. Med andre ord, hele livssyklusen er bærekraftig.

Se alle bomullsproduktene >

Filt

Filt er et tekstilmateriale som produseres ved hjelp av varme, fukt og høytrykksteknikker som presser og vever hårfibre fra dyr sammen. Mange dyr røyter ikke og trenger hjelp til å skille seg av med pelsen, f.eks. sauer, og dette brukes da til å lage filt. Materialet i seg selv er veldig holdbart og kan føles litt ru ved berøring. Styrken av materialet gjør at filt brukes til å lage produkter som holder i mange år.

Se alle filtproduktene >

Glass

Glass kan resirkuleres helt, og kan faktisk resirkuleres gjentatte ganger, akkurat som aluminium. Det er takket være denne resirkuleringsprosessen at store mengder av ressursene kan bevares mens vi sparer på energieffektiviteten, sammenlignet med glassproduksjon fra råmaterialer.

Se alle glassproduktene >

Jute

Jute er en fiber akkurat som bomull, men med litt annerledes egenskaper. Det er typisk vesker som blir laget av jute. Her er en kul greie med dette bærekraftige materialet. Det er naturlig UV-beskyttet, og dyrkes uten bruk av gjødsel og sprøytemidler (det er viktig for fremtiden til jordbrukssystemene våre). Planten kan høstes i løpet av 4-6 måneder, noe som det ekstremt effektivt som en fornybar materialekilde. I tillegg krever ikke jute noen komplekse vanningssystemer, det får vannet det trenger fra naturlig nedbør. Nå kommer to virkelig kule fakta: 1) Jute gjør jorden den dyrkes i mer næringsrik etter at den høstes, og 2) jute, akkurat som trær, absorberer karbondioksid i luften rundt oss og produserer oksygen som du og jeg kan puste inn. I tillegg er denne prosessen langt raskere enn hos trær.

Se alle juteproduktene >

Metall

Metall er et viktig materiale i mange av produktene som lages over hele verden. Du må splitte metallet inn i to faser når du vurderer bærekraftigheten: 1) utvinningen av metall kan være bærekraftig, avhengig av hvor gruvedriften foretas, 2) bruken av metallet etter det har blitt produsert er gjenvinnbart uten at det mister egenskapene. I bunn og grunn er metall bra når det er ferdiglaget.

Se alle metallproduktene >

Papir

Papir er faktisk en av de virkelig bærekraftige produktene vi har i verden. Papir er både bærekraftig, naturlig og fornybart – ettersom det lages av treverk som kommer fra trær som vokser for å absorbere karbondioksid (CO2) fra atmosfæren, og deretter frigjør oksygen. Men det spennende er at papir, som lages av treverk, fortsetter å lagre karbondioksid (CO2) etter at det har blitt produsert.

Se alle papirproduktene >

Latex

Naturlig latex utvinnes fra trær ved å høste kvaen (saften) og deretter omdanne det til den latex'en vi kjenner og ruker i produkter. Grunnen til at latex betraktes som bærekraftig finnes i trærnes livssyklus på 32 år. Når treét blir 7 år kan kvaen høstes to ganger om dagen i 25 år. Når treét når sitt livs ende, hugges det ned og materialene blir rukt til å lage gummitre-møbler. På den måten er livssyklusen bærekraftig fra start til slutt.

Se alle latexproduktene >

Bambus

Bambus vokser like fort som grass og trenger veldig lite pleie for å vokse - helt uten bruk av pestisider. Akkurat som trær, absorberer bambus også CO2. Faktisk absorberer bambus opp til 35% mer CO2 enn trær! Den hurtige veksten, kombinert med lav vedlikeholdelse, gjør bambus til et fantastisk materiale. Det kan nesten kuttes helt ned og vokser raskt opp igjen. Det er en bæredyktig syklus som man bør ta med i vurdering når man er på utkikk etter bærekraftige reklameartikler.

Se alle bambusproduktene >

RPET

RPET står for resirkulert polyetylentereftalat, eller kort fortalt, resirkulert polyester. Nå stammer riktignok polyester fra olje og er ikke bærekraftig. Men istedenfor å kaste polyester over hele verden for bare å infiltrere planeten, kan vi resirkulere det istedenfor og derav produsere materialet RPET. På den måten kan vi ta et allerede produsert materiale som ikke er så veldig bra, og forvandle det til noe praktisk som en penn eller en vannflaske.

Se alle RPET-produktene >

Gummi

Naturgummi kommer fra gummitrærne, som er en bærekraftig plante som bidrar til å vedlikeholde den globale balansen i karbonutslippene. Vi vedder på at mange ikke visste at gummi kommer fra trær og er naturlig, fornybart og resirkulerbart.

Se alle gummiproduktene >

Silikon

Du lurer sikkert på hva silikon er laget av. Svaret er at det kommer fra kvarts, en ingrediens som finnes i sand. Så silikon kan hverken klassifiseres som enten et metall eller som ikke-metall, det er noe som kalles et metalloid eller halvmetall, som du kan anse som noe midt imellom ytterpunktene av dette spekteret. Silikon finnes i mange produkter som brukes på kjøkkenet, og det er bedre enn plast av én god grunn: det degraderes ikke når det brukes med å frigjøre tusenvis av mikroplastpartikler ut i havet eller inn i levende organismer. Så mens du vanligvis tenker på hvordan den biologiske nedbrytbarheten på produktene er en god ting, så vil du ikke at silikon skal være nedbrytbart. Dette er årsaken: Hvis det var nedbrytbart ville det frigjøre partikler fra matbeholdere når du spiser, og det er ikke sunt.

Se alle silikonproduktene >

Rustfritt stål

Rustfritt stål er ikke akkurat et materiale du vanligvis ville koble med ideen om bærekraft, men den gode nyheten er at det er det faktisk. Det er faktisk et av verdens mest bærekraftige materialer, ganske enkelt fordi det ikke ruster og er ekstremt holdbart. I tillegg kan rustfritt stål gjenvinnes til nye produkter uten å miste noen av egenskapene, slik at kvaliteten på metallet forblir den samme selv etter at det har blitt resirkulert.

Se alle produktene i rustfritt stål >

Stål

Historien til stål ligner veldig mye på rustfritt stål, unntatt at stål uheldigvis ruster. Men, den gode nyheten er at når stålet er laget, kan det også gjenvinnes i det uendelige akkurat som andre metaller som brukes til ulike produkter. Du kan aldri unngå korrosjon helt, men det kan begrenses mye ved å holde metallet unna miljøer med mye oksidering, som igjen forårsaker korrosjon.

Se stålprodukter >

Treverk

Det er vel ingen som trenger å fortelle deg at trær er bærekraftige, men likevel, vi gjør det uansett. Det kule med trær er at de absorberer karbondioksid (CO2) fra atmosfæren og frigir oksygen tilbake til planeten. Det er faktisk slik at det gjennomsnittlige treet absorberer opptil 21 kg CO2 årlig. I tillegg til det er trærne en naturlig, fornybar materialekilde som vokser over hele verden, hvilket betyr at det kan felles lokalt i nesten alle land. Dette begrenser frakten drastisk, og transport er en av de verste synderne av karbonutslipp. Kort fortalt, det å kjøpe produkter laget av tre er bra, ikke bare for å begrense innvirkningen fra karbonutslippet i verden, men også for å absorbere CO2-innholdet som allerede finnes.

Se alle treproduktene >

Hvetestrå

Hvetestrå er en spennende, helt naturlig og fornybar materialekilde, som brukes i mange hverdagslige produkter. Produktene laget av halm, som penner eller bager, kjennes ut som plast når du tar på dem, selv om de ikke er av plast. Men det er det som gjør holdbarheten så god og lik produktene du allerede bruker. Her er den kule delen, halm kan smeltes om til en masse, som brukes til å lage flere produkter gang på gang. Og denne prosessen krever nesten ingen energi.

Se alle hvetestråproduktene >

Sink

Sink er et materiale som finnes naturlig i stein, jord, vann og luft. Utover det er sink faktisk viktig for helsen, ikke bare for deg og meg, men også for helsen til dyr og avlinger. På toppen av det er sink ekstremt holdbart, som betyr det kan bidra til å redde naturressurser, som igjen forbedrer den bærekraftige ytelsen i verden.

Se alle sinkproduktene >

Bærekraft og reklameartikler

Fokuset på bærekraft blir større og større, og derfor vil vi gjerne bruke litt tid på å forklare hvordan vi har valgt å se på uttrykket bærekraft.

En del av produktene våre er, utfra design, mere komplekse å lage enn andre. For eksempel er en penn avhenging av å ha en blekkpatron for at man skal kunne skrive med den, og den patronen kan selvfølgelig ikke lages i et materiale som tre, fordi blekket vil "blø inn i materialet". Så her er man nødt til å bruke andre materialer, som f.eks. RPET.

Når det er sagt, så lever alle produktene du finner på sidene våre opp til alle gjeldende lover og regler. Det betyr også at når du filtrerer på materiale får du frem produkter som utelukkende eller for det meste er produsert i bærekraftige materialer.Trenger du mer informasjon eller hjelp?

Vi sitter klar til å hjelpe deg og tilbyr gratis rådgivning. Kontakt oss på telefon 21 09 37 00 eller send en mail til salg@igoprofil.no med dine kontaktopplysninger og spørsmål. Vi ser frem til å høre fra deg!

Du kan også tilmelde deg nyhetsbrevet vårt og få ukentlige oppdateringer om nye prdukter og gode tilbud. Tilmeld deg her.

Se hele vårt bærekraftige sortiment

Informasjon om informasjonskapsler (cookies)

IGO Profil bruker første- og tredjepartscookies for å optimere din handleopplevelse. Standardcookies er obligatoriske og sørger for nødvendige funksjoner på nettsiden.

Du kan velge å akseptere eller avvise personlige cookies. Når du aksepterer cookies, kan IGO Profil og tredjepartspartnere vise deg personlig tilpasset innhold basert på din internettatferd. Vil du vite mer? Les vår cookie policy her.
Jeg aksepterer