Farger er veldig viktige når det gjelder trykking og derfor også med tanke på å trykke logoer, tekster og bilder på bedriftsgaver og markedsføringsvarer. Det er derimot veldig vanskelig å beskrive en farge. Det er derfor det finnes et system som gir oversikt over de mest kjente fargene.

Forkortelsen PMS står for ‘Pantone Matching System’, fargereferansesystem
PMS-farger er de mest vanlige fargene ifølge systemet til bedriften Pantone. Systemet ble satt i gang for å gjøre livet til trykkere og designere enklere. Ved å relatere fargene til numrene i Pantone systemet gjør at man unngår misforståelser.

Bruk Pantone: Velg med sikkerhet!
I ‘Pantone Matching System’ har hver enkelt farge en unik kode. Fordelen med Pantone Matching System er at den er universell. Det betyr at du med hvilken som helst printer, uansett hvor du er i verden, vil få akkurat samme fargetrykk når det blir trykt på samme materiale.


Hvordan velger jeg den rette PMS-fargen for trykket mitt?
For å kunne velge den riktige fargen til trykket ditt anbefaler vi deg å bruke en PMS vifteformet katalog. Fargen på PMS- viften er den samme fargen som på trykket ditt. Fargen kan fravike litt og avhenger av materialet som du skal trykke på. Vi prøver derimot alltid å få den ønskende PMS-fargen så konkret som mulig.

Vi vet at alle ikke nødvendigvis har direkte tilgang til en PMS viftekatalog. Derfor kan du alltid se PMS viftekatalogen på vår nettside. Dersom du har noen andre spørsmål om trykk så vennligst kontakt vår salgsavdeling på info@igoprofil.no eller på telefon 21 09 37 00.

Vi tar i bruk cookies for å forbedre brukeropplevelsen på denne nettsiden. Våre cookies samler ikke inn og lagrer dine personlige opplysninger, som navn og e-post adresse.
Jeg aksepterer Ordne innstillinger Avslå